Wij zijn specialisten in glasvezeltechniek

Home > Over ons
Over ons

Snel internet door heel Nederland Waarom glasvezel de oplossing is

De internetsnelheid is voor de meeste internetgebruikers in Nederland een probleem. Je hebt geluk als je een stabiele verbinding hebt waarmee je online spelletjes kunt spelen en video’s kunt bekijken zonder te vertragen of te bevriezen. Veel mensen hebben dit geluk niet en hun internetsnelheid is gewoon te traag om ook maar iets te doen. Gelukkig is er nu een eenvoudige oplossing voor dit probleem: glasvezel!

De Nederlandse overheid is al jaren bezig om de infrastructuur in Nederland te verbeteren. Ze willen af van alle oude telegraafpalen en kabels en deze vervangen door iets nieuws. Overal in het land leggen ze glasvezelkabels aan die voor een veel snellere internetverbinding kunnen zorgen dan een normale netwerkkabel of draad ooit zou kunnen. Dit betekent dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over uw internet, want het maakt niet uit waar u woont, als er glasvezel in de buurt is kunt u er gebruik van maken! 

Het snellere internet stelt u in staat om meer bandbreedte tegelijk te gebruiken en ervoor te zorgen dat iedereen in uw huishouden zijn apparaten tegelijkertijd kan gebruiken zonder elkaars verbindingen te beïnvloeden. U kunt ook video streamen zonder dat u lang hoeft te wachten op een buffer of dat de kwaliteit achteruit gaat wanneer iemand anders zijn verbinding gebruikt. 

Wij bij UB Infra die gespecialiseerd is en het vak al meer dan 20 jaar doen proberen de verandering te brengen in het tekort aan glasvezelkabels, door heel Nederland!

Over ons

Onze werkwijze

Het vergt veel werk om al deze componenten klaar te krijgen voor de installatie. De installateur moet bepalen welke technologie het meest geschikt is voor uw specifieke behoeften, hoe de workflow moet worden gepland en waar de distributiepunten moeten worden geplaatst zodat ze gemakkelijk kunnen worden aangesloten op bestaande leidingen. 

Vervolgens komt de aanlegger langs voor een inspectie om te kijken hoe glasvezel het beste kan worden aangelegd.

Daarna wordt er een verdeelpunt aangelegd waar de kabels vertakken naar verschillende aansluitpunten.

We beginnen met graven in uw straat en leggen de glasvezelkabel tot uw woning.

Ten slotte verbinden we de glasvezel in uw straat met uw woning.

Over ons

5 voordelen van glasvezel

1. Sneller internet

Het antwoord op ”Waarom glasvezel?” is vanzelfsprekend. Glasvezel biedt veel sneller internet aan dan een normale netwerkkabel.

Heel lang wachten op het laden van websites als je op internet bent of lang wachten op documenten wanneer je aan het werk bent. Dit is allemaal verleden tijd met een stabiele glasvezelaansluiting. 

Hoeveel sneller is glasvezel?
Als we glasvezel vergelijken met de beste netwerkkabel is het zo een 10 keer sneller! De beste netwerkkabel kan maximaal oplopen tot 100 MB/s, terwijl een glasvezelkabel een internetsnelheid van 1 GB/s aanbiedt. 

 

2. Snelheid glasvezel niet beïnvloedbaar

Heb je nog internet via de telefoonlijn? Dan komt het vaak voor dat hoe verder je van de wijkcentrale afzit, hoe slomer je internet dan wordt. Op sommige adressen kan het dus vaak zijn dat de internet slechter is dan andere, onlangs je abonnement. Met glasvezel is dat niet het geval.

Een glasvezelkabel kan namelijk 2 kilometer verder aangelegd worden zonder dat het de internetsnelheid aantast. Een glasvezelaansluiting zorgt er dus voor dat je altijd razendsnelle internet hebt.

3. Hoge glasvezel bandbreedte

Wat is bandbreedte? 
Die vraag wordt nog veel gesteld want mensen zijn nog niet zeker van wat bandbreedte precies inhoudt. 

Bandbreedte is de hoeveelheid data die je tegelijkertijd via een internetverbinding kan versturen. Het is bepalend op de snelheid van het laden van een webpagina, versturen van een video en het downloaden van een bestand. Het gaat hierom de hoeveelheid aan mensen die dezelfde internetverbinding gebruiken.

Bandbreedte van glasvezel is dus uitermate hoger dan dat van een netwerkkabel. Hierbij kan een hele familie tot zelfs een kantoor vol medewerkers gebruik maken van snelle internet.

 

4. Hetzelfde upload/download snelheid

Als je een internetsnelheid test doet krijg je vaak resultaten qua download en upload snelheid, dit in de vorm van MB/s. 

Downloadsnelheid is de snelheid van hoe snel je bestanden download zoals een video, foto etc.

Uploadsnelheid is de snelheid van het versturen van een bestand of andere soort data, zoals een foto versturen of posten op social media.

Met glasvezel is de upload- en downloadsnelheid hetzelfde, waardoor dus alle handelingen met internet even snel gaan. Bij een netwerkkabel heb je vaak een lagere upload dan downloadt.

5. Glasvezel storingen komen bijna nooit voor

Vaak kan het zijn dat het internet eruit ligt. Zo beginnen je video’s te haperen, bestanden worden niet verstuurd of kan je niet doorgaan met het werk waar je mee bezig was.

Met glasvezel is dit nauwelijks het geval. Bij een glasvezelkabel kan namelijk weinig interventie voorkomen, waardoor dus ook de kans op storingen veel lager zijn.

Zo kun je dus ongestoord doorgaan met het werk waar je mee bezig was, zonder de angst dat je internet zomaar uitvalt.  

Samenwerken

Onze partners